«БИОЛОГИЯ» ПӘНІ БОЙЫНША 10 сынып.Аптасына 2-сағат, жыл бойы-68 сағат, Жаратылыстану-математикалық бағыт. Биология 10-сынып, Автор: Е.А.Очкур, Ж.Ж.Құрманғалиева, М.А.Нуртаева. Алматы «Мектеп» баспасы 2019 ж​

1 Тоқсан. 1-Бөлім "Молекулалық биологияжәне биохимия" 11 сағ.

§1. ЖЕРДЕГІ ТІРШІЛІК ҮШІН СУДЫҢ МАҢЫЗЫ

10.4.1.1-Жердегі тіршілік үшін судың іргелі маңызын түсіндіру 

Жердегі тіршілік үшін судың маңызы.

Бағалау критерийлері:

  • Судың химиялық және физикалық қасиеттерін түсіндіру
  • Судың биологиялық маңыздылығын түсіндіру
  • Судың экожүйелердегі рөлін талдау

1 / 13

1. Судың қайнау температурасы қандай?

2 / 13

2. Су молекуласының полярлығын не анықтайды?

3 / 13

3. Су молекуласының химиялық формуласы қандай?

4 / 13

4. Судың тығыздығы қандай температурада ең жоғары?

5 / 13

5. Судың қай физикалық қасиеті қатты күйінде сұйық күйіне қарағанда тығыздығының төмендеуіне әкеледі?

6 / 13

6. Неге су тірі организмдер үшін маңызды еріткіш болып табылады?

7 / 13

7. Судың қай қасиеті өсімдіктерге су мен қоректік заттарды жапырақтарға тасымалдауға мүмкіндік береді?

8 / 13

8. Судың еріткіш қасиеті нені білдіреді?

9 / 13

9. Судың беткейлік керілуі неге байланысты?

10 / 13

10. Судың жоғары жылу сыйымдылығы қандай артықшылық береді?

11 / 13

11. Су байлықтары

12 / 13

12. Оларсыз тіршілік мүмкін болмайтын 3 негізгі факторды жазыңыз. Осылардың арасында су нешінші орында тұрғанын анықтаңыз.

13 / 13

13. Егер үйдегі шүмекті жабуды ұмытып кеткен жағдайда (су жіңішке ағынмен ағып тұрса) 1сағатта 1 литр   су ағады деп есептесек, тәулік және жыл бойы артық су шығыны қанша болмақ. Ал, еліміздегі суық су тарифі 1 куб метр су үшін 64 теңгені құрайды десек,  есептей беріңіз, жылына  қанша ақша үнемсіздік үшін төленіп жатырсыз?  Суды үнемдеу ережелерін құрастырыңыз

Your score is

The average score is 31%

0%

2 тапсырма

§2.Көмірсуларды жіктеу: моносахаридтер, дисахаридтер, полисахаридтер. §3.Көмірсулардың қасиеттері және қызметтері.

§4. Редуцирленетін және редуцирленбейтін қанттар 

10.4.1.2- көмірсуларды құрылымы, құрамы және қызметтері бойынша жіктеу;

2.Көмірсуларды жіктеу: моносахаридтер, дисахаридтер, полисахаридтер.

3. Көмірсулардың альфа-және  бета-глюкозаның химиялық құрылыcы сипаттайды. 
https://youtu.be/LCD6a4ctoI0
3. Химиялық құрылымы. Көмірсулардың қасиеті және қызметтері

4. Редуцирленетін және редуцирленбейтін қанттар. 

2 тапсырма
Прокрутить вверх